ZWANGERSCHAPSMASSAGE

Deze heerlijke massage is speciaal voor de zwangere vrouw en richt de aandacht naar de ontspanning voor haar en haar kind.

Tijdens de zwangerschapsperiode verandert er veel in het lichaam van de moeder. Deze veranderingen zorgen vaak voor klachten. Zwangerschapsmassage geeft verlichting van pijn en ongemak.

Aanraking heeft een positieve invloed op de productie van zwangerschapshormonen. Door de massage neemt de aanmaak van stresshormonen af, het zenuwstelsel kalmeert.
De productie van serotonine (lichaamseigen antidrepressivum), oxytocine (knuffelhormoon) en endorfines (natuurlijke pijnstiller) neemt hierdoor toe en zo ontstaat het gevoel dat je het weer aankunt, het gevoel weer in balans te zijn.

Een zwangerschapsmassage werkt ontspannend, versoepelt de zwaarbelaste spieren en stimuleert de bloedcirculatie van moeder en kind. Het zorgt voor een diepere ademhaling en een heerlijk rustmoment.
Door deze massage zal de zwangere bewuster worden van haar eigen lichaam en de baby in haar buik

Bij deze massage lig je op de rug en/of in zijligging waarbij je wordt ondersteund met kussens. Er worden diverse massagetechnieken gebruikt zoals pulsen, stretchen, drukpunten en een heerlijke oliemassage met natuurlijke amandelolie. Amandelolie is een verzachtende, voedende olie die helpt tegen zwangerschapsstriemen.

 
 


Je kunt een zwangerschapsmassage ook kado geven.
Zie hiervoor de Verwen Voucher

Shiatsutherapie is ook erg geschikt voor tijdens
de zwangerschap. Ik masseer dan in zijligging
met ondersteuning van kussens.